10. Ludányhalászi Falunap

2016. június 4.

Idén 10. alkalommal került megrendezésre a Falunap. Hiába azonban a különleges, jubileumi alkalom, idén, sajnos, nem sikerült pályázati úton nyert összegből finanszírozni az eseményt, így azt az Önkormányzat teljes egészében saját forrásból állta.
Azonban ezúttal az égiek kegyesek voltak hozzánk, hiszen kellemes, meleg időnk volt.

Június 4.-én, szombaton kezdődött a község nagy napja. A falunapon gazdag program várta az érdeklődőket. A reggel és a délelőtt hagyományok szerint a sportról szólt; az Öreg tavi horgászvereny és a kispályás labdarúgó bajnokság a sportpályán elmaradhatatlan része a napnak. Mindeközben fenséges illat terjengett, hiszen forrtak a gulyások, rotyogott a kondérokban a pörkölt. A lelkes és önként vállalkozó maréknyi főzőcsapatnak hála, az idén sem maradtunk éhesek.

A délután a kulturális programoké volt. Először a helyi Timi-Tanya tartott lovasbemutatót, majd a helyi általános iskola diákjainak fellépése következett. A zene és tánc szerelmesei széles palettából válogathattak a délután folyamán: a népzene- és tánc kedvelőinek a bénai citerások műsora, valamint a szécsényi Palóc Néptáncegyüttes fellépése nyújtott minőségi szórakozást. A latin táncokat a Havanna Táncstúdió képviselte. A modernebb irányzatokra kíváncsiakat az AMAZINX TEAM többszöri bemutatója szórakoztatta, műsoraikban kötélugró show, Flatland BMX és breaktánc bemutató szerepelt.

Az este a szórakozás és a buli jegyében telt. A naps ztárvendégeként a Bon-Bon élő koncertje majd Dankó Szilvia fellépése szórakoztatta a nagyérdeműt. Aki még ezek után sem fáradt el, bulizhatott hajnalig.