július 24, 2018 Egyéb Nincs hozzászólás

XII. Ludányhalászi Falunap

 

Idén június 2. napján, szombaton virradt fel településünk nagy napja. Ekkor került megrendezésre a XII. Ludányhalászi Falunap, Fő helyszínként ezúttal is a már jól bevált sportpálya szolgált, azonban rendhagyó módon a horkai falurészen, a Losonci út egy szakaszán is zajlott program.

A reggel és a délelőtt hagyományok szerint a sportról szólt: elmaradhatatlan része a napnak az Öreg tavi horgászverseny és a kispályás labdarúgó bajnokság a sportpályán. A szervezők azonban nem mehetnek el szó nélkül az események mellett. Ezúton is „megköszönnék” ama maroknyi csapatnak, hogy – a sportszerű küzdelem nemességét figyelmen kívül hagyva – rendbontásukkal mentők és rendőrség közbeavatkozását tették szükségessé. Elrontva ezzel mindenki szórakozását és hiábavalóvá téve a többi csapat játékát, hisz a bajnokságon győztes nem került kihirdetésre. Az eset rányomta bélyegét a nap további hangulatára.

Délután, miközben a pályán fenséges illat terjengett – köszönhetően a már jól megszokott maréknyi önként vállalkozó főzőcsapatnak, valamint a Mesekert Óvoda konyhájának dolgozóinak – a horkai falurészen rallye és motoros kaszkadőr bemutatót csodálhattak meg az érdeklődők. Sajnos a ludányhalászi falunapokon immár hagyományos eső ekkor már eleredt. Éppen ezért hatalmas köszönet illeti a pilótákat és a motorosokat, akik a nehezebb körülmények között is megtartották egyébként látványos műsorukat. Ugyanakkor köszönet illeti a nézőközönséget is fegyelmezettségükért, ahogy a szervezők utasításai szerint időre és rendben elfoglalták kijelölt nézőhelyeiket.

A délután az ilyenkor szokottak szerint a kultúráé volt. A rendezvény ideje alatt, a felállított sátorban, a helyi vállalkozások és kézművesek, valamint a Ráday Gedeon Általános Iskola, továbbá a szécsényi II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesület kiállítását lehetett megtekinteni. Mivel az eső vigasztalhatatlanul esett, a meghirdetett programok átszervezésre kényszerültek. A Timi-tanya lovasbemutatója elmaradt, a solymász bemutató helyett pedig a solymászatról szóló ismertető előadást hallgathattak meg az érdeklődők.

Kora estétől már rendben zajlottak a programok. Elbúcsúztatták a nyugdíjba vonuló Kereszti Mártát a
Ludányhalászi Közös Önkormányzat jegyzőjét, valamint Klagyivik Mária önkormányzati dolgozót.
A zene és tánc kedvelőinek a helyi általános iskola énekegyüttese, a Bénai Citera Zenekar, a Havanna Táncstúdió, a Crazy Dance Miskolci Táncegyüttes,valamint a szécsényi Palóc Néptáncegyüttes fellépése nyújtott minőségi szórakozást.
A kulturális műsorokra a koronát a méltán népszerű Csík Zenekar koncertje helyezte fel. Műsoruk hatalmas sikert aratott.
A nagyszerű nap lebonyolításárét nem tudunk minden évben elégszer köszönetet mondani a többtucat önkéntesnek, valamint szervezetnek.

 

      

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Written by ludanyhadmin