február 12, 2019 Egyéb Nincs hozzászólás

Autómentes Nap

 

Esős, hűvös idő. Lovak Illata. Sok ember. Gyönyörű környezet. Vajon, ahol ezek együtt vannak, ott mi történik?
Természetesen Ludányhalásziról van szó. Bár a települést legtöbbször elkerüli az eső, ezen a napon nem ez történt. Sötét fellegekkel érkezett a
hidegfront, de ez nem szegte kedvét az embereknek, hogy ellátogassanak a Timi-tanyára. Ez a tiszta, gondozott, bájos lovarda adott helyet a
rendezvénynek. A tulajdonosok, Timi és Gergő szeretettel fogadták az érkezőket, miközben a már zajló lovas számok feltételeinek biztosításában is segítkeztek. Élmény volt látni a sok ügyes lovast, a csodaszép állatokat, és érezni a közönség kitartó figyelmét, hallani a  biztató tapsot. A házigazdák finom ebéddel is megvendégeltek minket, amelynek az alapanyagai a saját gazdaságukból kerültek ki.

Kis csapatunk délután 1 óra magasságában érkezett, amikor az eső is alábbhagyott, a napocska ki-kitekintgetett a felhők mögül. Polgármester Úr kérésére az autómentes nap témájához kapcsolódóan akadályversenyt szerveztünk a gyerekeknek. A nevezők számára készítettünk egy névre szóló jogosítványt, amely aznapra volt érvényes. A hátoldalára vezettük az állomások teljesítéséért járó pontokat és időeredményeket. Volt itt rollerverseny, akadályfutás, kvíz kérdéseket oldhattak meg és rajzversenyre is benevezhettek a gyerekek. Azért is pont járt, ha valaki kerékpárral érkezett a rendezvényre. Közben kipróbálhatták Izolda népi játékait, volt arcfestés, csillámtetoválás készítés, és a karkötő fonás technikájával is megismerkedhettek az érdeklődők. A gyerekek élvezettel vették birtokba a rollert, ügyeskedtek a labdával, nézegették a háromkerekű biciklit, és elmélyülten alkottak a kemencés házban. A jutalom sem maradt el: a helyezetteken kívül a többi résztvevő is meglepetés ajándékot kapott.
A közösségi élet alapvető és kulcsfontosságú összetevői az egymásra figyelés, a jó hangulat, a kedvesség és a szórakozás. Szeptember 22-én minden adott volt. Terveink szerint egy év múlva folytatjuk.

 

Written by ludanyhadmin