február 12, 2019 Egyéb Nincs hozzászólás

Idősek napja

 

Idén december első napján került sor településünkön az idősek köszöntésére. A tavalyihoz képest többen fogadták el meghívásunkat, ennek köszönhető, hogy a megjelenteknek szánt ajándék – ami idén egy esernyő volt – kevésnek bizonyult. Az önkormányzat azóta már pótolta a hiányt.

A polgármester úr ünnepi köszöntése után, Végh Sebestyén Gáborra, Sebő bácsira terelődött a figyelem, hiszen idén töltötte 90. életévét, mely alkalomból egy emléklapot és egy üveg italt kapott a hivataltól. Ezúton is kívánunk neki jó egészséget és még hosszú boldog éveket.

Ezt követően az óvodások és az iskolások műsorait láthattuk. A nagycsoportosoknak Dálnoki Györgyné, Rózsa óvónéni tanította be a Konyhashow című játékszövést. Azt hiszem mindenki arcára mosolyt csaltak a gyerekek. A nagymamákat pedig arra bíztatom, hogy ugyanilyen derűsen és jókedvűen készítsék el az ebédet a szürke hétköznapokon is,mint ahogy azt az óvodásaink tették a műsorukban.

Az iskolások Végh Kornélné, Irénke tanárnő ötletét megvalósítva a régmúlt időkbe kalauzolták vissza az időseket, pontosan az 1920-as évekbe. Énekeltek, szavaltak és jelenetet adtak elő, tanítóik és tanáraik aktív közreműködésével.

Az idei év fellépője Oszvald Marika volt.
Műsora mindenkit magával ragadott. Bebizonyította, hogy a kor előrehaladása nem egyenesen arányos az energiaszint csökkenésével. Hihetetlen erő van benne, és úgy érzem ezzel mindenkit feltöltött aznap délután. Remélem akad, aki még most is érzi ezt az energialöketet.

A műsor befejeztével Jenci és zenekara szolgáltatta az elő zenét, az ebédről pedig idén is az óvodai konyhai dolgozók gondoskodtak. Köszönet mindenkinek, aki közreműködött és valamilyen formában szebbé tette ez évi ünnepségünket. Bízunk benne, hogy az elkövetkezendőkben is egyre szűkebbnek fog bizonyulni a művelődési ház nagyterme.

Written by ludanyhadmin