június 24, 2019 Hírek Nincs hozzászólás

A Kormány a Magyarország egyes területei közötti gazdasági egyenlőtlenség csökkentése érdekében szükséges fejlesztési program kidolgozásáról szóló 1206/2019. (IV. 18.) Korm. határozatban intézkedéseket fogalmazott meg annak érdekében, hogy a kedvezményezett térségekben bevezetésre kerüljön egy olyan gazdaságélénkítő programcsomag, mely révén a helyben működő, vagy az adott településen új termelő kapacitások létrehozását vállalni szándékozó vállalkozások támogatásával megvalósulhat a helyi foglalkoztatás bővítése.
A program célja a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás, a helyi gazdaság megerősítése, valamint a foglalkoztatás bővítése a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatásának elősegítésével.
E célok elérése érdekében a mikro-, kis- és középvállalkozások (továbbiakban: KKV) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Pénzügyminisztérium ötmilliárd forint keretösszeggel NFA-2019-KKV kódjellel pályázatot hirdetett, melynek révén 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre Magyarországon.
A pályázatok benyújtására 2019. augusztus 01-től 2019. szeptember 05-éig van lehetőség a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályánál e-papír szolgáltatás igénybevételével.
A pályázati kiírás, a hozzá tartozó útmutató, valamint a pályázat benyújtásához szükséges mellékletek, az alábbi helyeken érhetőek el:

  • www.kormany.hu
  • Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya honlapján, a www.nograd.munka.hu oldalon, Pályázatok/Aktuális Pályázatok címszó alatt.

Tájékoztató letölthető itt.

Written by ludanyhadmin