január 21, 2020 Egyéb Nincs hozzászólás

Közmeghallgatás

 

Mint az már megszokott, az adventi időszak előtt Ludányhalászi képviselő-testülete közmeghallgatással kötötte egybe ülését. Az idei, november 27-i meghallgatásnak, rendhagyó módon, a Ráday Gedeon Általános Iskola biztosított helyet, a művelődési ház átépítési munkálatai miatt.
Véletlen egybeesés, hogy pont eme átépítés, azaz az immáron új nevén a Család és Gyermekjóléti Szolgálat folyamatban lévő kivitelezése adta a legfőbb témáját az estének. Kovács Imre polgármester úr előadásában részletesen bemutatta a szolgálat tervezett belső tereit, azok funkcióit és elhelyezkedését. A szélesebb közönség először láthatta az épület külső megjelenését, homlokzati kialakítását. Az intézményt Volent Lajosról, településünk szépemlékű és közismert molnárjáról szeretnék elnevezni, akinek a telek eredetileg tulajdona volt. Érdemes megemlíteni, hogy az épületen belüli nagyterem elnevezésében és fali festményét tekintve Petőfi Sándornak állít majd emléket.
A polgármester úr a lakók véleményét, ötleteit kérte, hogy a felcsapódó esővíz okozta elkoszolódás ellen hogyan lehetne megvédeni az új falakat. Sajnos, a problémára hatékony megoldás még mindig nem született.
A második témakörben ugyancsak a lakók igényeire volt kíváncsi a horkai temető átrendezési lehetőségeinek kapcsán. Legfőképp az öregedő fákat és az azok okozta koszt, valamint sírkárokat emelte ki kezelendő problémaként.
A meghallgatás végén a lakók kérdéseket tehettek fel, a kötetlen beszélgetés közben leginkább az egyre szaporodó kóbor ebek kerültek szóba.

   

Written by ludanyhadmin