Falunap

2010. június 5.

Ludányhalászi apraja-nagyja izgatottan várta az idei falunapot. Tekintettel az akkori árvízi helyzetre, ami többek közt az iskola nagypályáját is elborította – ahol immáron tradicionálisan évről – évre megrendezésre kerül a falunap – idén nagy fejtörést okozott az illetékeseknek a helyszín kiválasztása. Végül a ludányhalászi művelődési ház udvarára esett a választás.

A nap folyamán érdekesebbnél érdekesebb programok résztvevői lehettek az érdeklődők. A Siti Dance, a Def Jam Dance School, majd a Nógrád Táncegyüttes csodás tánctudásával kápráztatta el a nézőket. A ludányhalászi Szociális Otthon lakói színvonalas műsort adtak elő

különböző opera, és operett betétdalokból, majd a ludányhalászi felnőtt énekkar dalcsokra következett. Aztán jött a szépségverseny: 3 kategóriában hirdettek győztest: a legfiatalabb korcsoportban Győri Bianka lett a győztes, a 6-15 év közötti korcsoportban Debrei Hanna nevét mondták ki utoljára, végül de nem utolsósorban a 16-30 év közötti kategóriában Ballók Szabina örülhetett az első helyezésnek. Ezt követően zajlott a tombolahúzás, melyet Kovács Gáborné, Márti néni vezényelt le.

A rendezvényekkel párhuzamosan meg lehetett nézni a tavalyi Egyházmegyei Találkozóról készült filmet, mellette Némethné Jancsi Ilona (a vele készült interjút újságunk hasábjain olvashatják) gobelinképeiből készült kiállítást volt alkalmunk megtekinteni. A sátor másik felében elődeink régi, ám annál értékesebb fotóit láthattuk (a régi fotókat továbbra is gyűjtjük, így aki egy lemásolás erejéig rendelkezésünkre bocsátaná régi képeit, kérjük vagy Szeles Mariannának, vagy Kovács Krisztiánnak jelezzenek. Köszönjük!). A PROFILPLAST KFT elő

tt körhinta, céllövölde, zsákbamacskavárta az érdeklődőket. Este Zoltán Erika látogatta meg településünket, és fergeteges koncertjével vonta magára mindenki figyelmét korosztálytól függetlenül. A napot Zsuzsi és Orsi koncertje zárta, és mint mindig, kirobbanó formában voltak.