Idősek napja

2011. december 3.

December első hétvégéjén újra megrendezésre került az öregek napja, ahol a falu nyugdíjasai elfogadták Kovács Imre polgármester úr meghívását, és részt vettek a helyi művelődési házban tartandó rendezvényen, hogy elfogyasszák a finom ebédet, és megnézzék a fiatalok műsorait.

Elsőként a legifjabb generáció lépett a színpadra. Az óvodások egy aranyos szüreti báli jelenetet adtak elő, majd őket követték az általános iskola tanulói. A lányok táncoltak, és énekeltek. Végül, de nem utolsósorban következett a felnőtt énekkar, ők egy dalcsokorral lepték meg a jelenlévőket, mely magába foglalta többek közt Szécsi Pál „Csak egy tánc volt, Egy szál harangvirág című dalait, Harangozó Teritől az Azok a szép napok című örökzöld klasszikust, és végül, de nem utolsósorban a legfontosabb: „Egy kis nyugalmat kívánok én”, a Neoton Família sokak által kedvelt szerzeményét.

Ezt követte az ebéd! Az asztalra került finom gulyásleves, és az azt követő kalácsok után eljött a várva várt pillanat: délután 14:00-kor Kovács Imre színpadra szólította a sztárvendéget: Kovács Kati művésznőt, akivel együtt nosztalgiázhattunk a régi slágereken, mint például az „Add már uram az esőt”, a „Szólj rám, ha hangosan énekelek”, és megannyi felejthetetlen szerzeményt Szenes Iván tollából. Népdalénekléssel zárult a nap, és a korai estén tényleg esett az eső, ahogy azt Kovács Kati kérte a föntiektől!