Idősek napja

2010. december 4.

2010. utolsó havának 4. napján ismét megrendezésre került az öregek napja a helyi művelődési házban. A nyugdíjas korosztályból sokan elfogadták a falu elsőemberének meghívását Kovács Imre polgármester úr megható monológot mondott a jelenlévő ünnepelteknek, és a falu nevében megköszönte minden megjelentnek a fiatalabbik korosztályért tett fáradozó munkáját.

Ezt követően az óvodások egy aranyos esküvői jelenetet adtak elő, aztán jött az általános iskolások műsora. Végül, de nem utolsósorban a felnőtt énekkar adta elő vidám produkcióját, ahol egy fiatal pár még táncra is perdült! Ezt követte a jól megérdemelt ebéd: gyöngyöző húsleves, Bécsi szelet főtt krumplival, aztán sok – sok sütemény: krémes, száraz, csokis, gyümölcsös, kicsi, nagy minden mennyiségben. A nap folyamán a bor is fogyott szépen! Az ebédet követően megbeszélték egymással az aktuális pletykákat, eseményeket, mígnem egyszercsak a társaságból néhányan dalra fakadtak, amihez rövid idő múltán Zsuzsa óvónéni is csatlakozott. Jöttek-mentek az ismeretlen, ismerős dallamok hosszú perceken keresztül.

Egy testületi ülésen elhangzott, hogy a meghívottak közül kevesen jönnek el az idősek napi ünnepségre. Végh Imre képviselő úr elhatározta, hogy valamilyen módon ösztönzi az időseket, hogy minél többen jöjjenek el a rendezvényre, melyre anyagilag is áldozna. Az öletet tett követte, melyhez kérés nélkül Brunda József alpolgármester úr is csatlakozott.

2010 évben a két személy felajánlásából egy grillező mikrohullámsütő lett vásárolva. A sorsoláson a 13-as szám került kihúzásra, melynek boldog tulajdonosa a Polgármester úr édesanyja volt. A szerencsés számot a fellépő énekes Zsuzsi húzta. A Polgármester úr, hogy „ne érje szó a ház elejét” a vásárlási félreértésből adódóan, a tartalék ajándékot is kisorsoltatta, melyet Végh Imréné nyert meg. Reméljük jövőre többen izgulhatnak a jelenleg még nem ismert ajándéknak.