Iskolai hírek

Iskolánkban május 18-án a 6. és 8. osztályos tanulók is megírták az idegen nyelvi mérést, május 25-én – ugyanezen évfolyamok – az országos kompetenciamérést. Intézményünkben folytatódik az iskolakert pályázat, melynek keretén belül a tanulók elültették a kapott magokat; itt szeretnénk köszönetet mondani a Polgármester úrnak és testvérének a talaj mezőgazdasági gépekkel történő előkészítéséért! Május végén lezárult a netfit mérés, melynek keretében a felső tagozatos tanulók egészségi állapotáról kaptunk tájékoztatást.

Május 25-én a kihívás napja keretében 2 órát sportoltunk közösen. 27-én délután tartottuk a gyermeknapot ügyességi vetélkedővel, népi játékokkal, élő malommal és csocsóval; a TE-IS csapat zumba táncot szervezett, míg a szülői munkaközösség vendégül látta a gyermekeket.

A felsős napközisek Salgótarjánban a megyei könyvtárba, a 3-4. osztályosok a szécsényi múzeumba látogattak, ahol jól érezték magukat.

Június 3-án megemlékezünk a Nemzeti Összetartozás Napjáról, majd ugyanekkor projektnapot tartunk az ÁNTSZ munkatársai segítségével, melynek keretében a diákok az egészséges életmódról tájékozódhatnak. A június 4-i falunapon tanulóink is műsorral képviselik intézményünket, 13 órától gyermekfoglalkoztatást szervezünk.

Június 15-én – az utolsó tanítási napon – lesz megint Ráday nap, melynek keretében kerül sor az éves diákközgyűlésre, valamint az akadályversenyre. Június 17-én 15 órától tartjuk a ballagást és a tanévzárót. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Augusztusban a TE-IS pályázaton belül működő TE-IS csapat tanulói tematikus táborban vesznek részt Zánkán.