Nyugdíjasok kirándulása

2016. május 21.

Május 21-én, verőfényes kiránduló időben indult a hagyományos, nyugdíjasoknak szervezett kirándulás, melyen idén 18 érdeklődő vett részt.

Első megálló a visontai hőerőműnél volt, ahol láthatták a holdbéli tájra hasonlító meddőhányókat, a mélységben dolgozó kamionokat és markolókat.
Feldebrőn a XI. században épült templom és az altemplom freskómaradványait látogatták meg  meg. A templom gondnoka nagyon kedves fogadtatásban részesítette a csapatot. Az ő éneke után a „Boldog asszony anyánkat” már közösen énekelték el. Az altemplom érdekessége volt még Aba Sámuel sírhelye.
A recski Nemzeti Emlékparkban az emlékművet, a volt vezetők házát, tekintették meg, melyben az ország többi táborhelyének leírását fotókkal is meg lehetett ismerni. Látogatható volt még  a fa barakkok is, ahol a kényszermunkásokat szállásolták el.
Az út Parádra vezetett tovább, ahol megnézhették a Cifra istállót, a kocsi kiállítást. A parádi kristályművesek munkájába egy csiszolóműhely meglátogatásával tekinthető be, ahol  munka közben is láthatóak a csiszolás folyamatai, valamint vásárlásra is adódik lehetőség.
A nap zárásaként sétával  a csodás környezetben és kellemes italok fogyasztásával búcsúztak a vidéktől.