Óvodai hírek

Március közepén a szécsényi tűzoltóságon jártunk, ahol megtekintettük az intézményt, a gyerekek még a tűzoltóautóba is beülhettek. Még március folyamán a Timi-Tanyán is látogatást tettünk. Április elején nyílt napot tartottunk óvodánkban, melyen a szülők betekintést nyerhettek az óvodások napi tevékenységébe. Azonban sajnálatos módon nem sok érdeklődőt számláltunk.

A leendő elsősök meghívást kaptak az általános iskolába, ahol a tanító nénik foglalkoztak velük egy tanórán.

Az óvodai beiratkozáson 7 kisgyermek került feljegyzésre a következő nevelési évre.

Május hónapban az ünneplések kerültek előtérbe, mint Anyák napja, Évzáró, Ballagás és Gyermeknap. Tavaszt idéző műsorral kedveskedtünk az édesanyáknak. Évzárónkon a kis és középső csoportosok „A kiskakas gyémánt fél krajcárja” mesét adták elő, a nagycsoportosok pedig egy cowboy tánccal készültek, s nem maradhatott el a gyerekek angol bemutatója sem. Majd 12 ballagó gyermektől búcsúztunk el. Gyermeknapon az óvodába érkezett előadókkal, zenével és tánccal töltöttük a délelőttöt.

Június 2-án Hollókőre kirándultunk. Az ott megrendezésre kerülő „Gyerekszigeten” számos programra nyílt lehetőség az ovisoknak. Élményekkel gazdagon tértünk haza.

Az önkormányzat jóvoltából kicserélődött a már régi, megkopott udvari csúszda, valamint ütésálló gumiburkolat került alá.

A nyári leállás július 4-15. között lesz, első óvodai napunk július 18.

Ádámné Nagy Tímea
óvodavezető