Szüreti felvonulás

2012. szeptember 29.

Szeptember 29-én 14:00 – kor kezdetét vette a fergeteges mulatság, mely ezúttal is a Horka végéről indult. A szüreti bál reggelén még csak 11 °C – ot mutatott a hőmérő, és a négy égtáj felől szomorú, szürke felhők hada vette körül Ludányhalászi fölött az égboltot, így félő volt, hogy a szüreti felvonulók eláznak, de szerencsére szépen kibírta az időjárás egész nap. Délutánra egy kicsit enyhült az idő, így már az-az egy gond is elmúlt.

Bátran nekivághattak a felvonulók a több kilométeres útnak, ahol kicsi, nagy, fiatal, öreg egyaránt jól érezhette magát. A horkai buszmegállónál, Miklós Lajos kocsmájánál, a Polgármesteri Hivatalnál, a halászi kocsmánál, végül a falu végén táncoltak, énekeltek a mulatozók.

Polgármesterünk erre a napra egy új ötlettel állt elő: szórólapokkal tájékoztatta a falu lakosságát, hogy őszi hozzávalókkal díszítse ki a kerítést, és akinek a legszebb lesz, ajándékot kap! Veres Katinak ítélte oda a zsűri a nyereményt. Ő, és családja ékesítették fel a legszebben a kerítést azítészek szerint, így a csoki tortát, és a 2 liter bort ők kapták.

Most is, mint mindig, Imre bácsi egy kiadós estebéddel vendégelte meg a fáradt vándorokat! Ezt követően este 20:00-tól a helyi művelődési házban kifulladásig tartó batyus bálon pihenhették ki a nap fáradalmait a falu lakosai a meghívott vendégekkel egyetemben.